Před Svatomartinským svátkem vám přinášíme recept na Svatomartinskou husu s tymiánem a majoránkou. Od raného středověku jsou tyto dny spojeny s ukončením zemědělského roku a odvodem úroků.
Zdroj: bylinky.cz
nakrájíme cibuli, jablka,
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme jabka a čerstvý tymián a majoránku. česnek a med sůl.
Husu pořádně osolíme a přidáme kmín.
vnitřek husy zaplníme vzniklou směsí.
Pečeme pomalu na 120 C na pět hodin,
Sádlo, sibule, slanina a trochu mouky
Mezítím v hrnci na sterilizované červené zelí, sůl, drcení kmín a vodu. Vaříme 10 minut, přidáme restovanou cibulku se slaninou a spětku curku.
Husu nezepomínáme podlávat.
Posledních 30 minut pečeme bez poklice na na vyšší teplotu.
Dnes si představíme bylinky, které se od pradávna používali na výrobu bylinných lektvarů pro podporu…
Kosmetiku používá každý z nás, někdo si ji kupuje, jiný si ji vyrábí doma. U…
Mnoho lidí pěstuje nebo sbírá bylinky pro jejich nesporné léčivé účinky. Ovšem to není jediný…
Komu z nás by se nelíbila, po náročném dni, relaxace v podobě příjemné a voňavé…
V zimním období je ve vzduchu malá vlhkost. Tato skutečnost má negativní vliv na naši…
Aromatické bylinky skvěle dochutí téměř všechny pokrmy. Na každé jídlo se najde vhodná bylinka, která…