Před Svatomartinským svátkem vám přinášíme recept na Svatomartinskou husu s tymiánem a majoránkou. Od raného středověku jsou tyto dny spojeny s ukončením zemědělského roku a odvodem úroků.
Zdroj: bylinky.cz
nakrájíme cibuli, jablka,
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme jabka a čerstvý tymián a majoránku. česnek a med sůl.
Husu pořádně osolíme a přidáme kmín.
vnitřek husy zaplníme vzniklou směsí.
Pečeme pomalu na 120 C na pět hodin,
Sádlo, sibule, slanina a trochu mouky
Mezítím v hrnci na sterilizované červené zelí, sůl, drcení kmín a vodu. Vaříme 10 minut, přidáme restovanou cibulku se slaninou a spětku curku.
Husu nezepomínáme podlávat.
Posledních 30 minut pečeme bez poklice na na vyšší teplotu.