Je koření prospěšné našemu zdraví? Jak si vyrobit přírodní repelent? Jak správně pěstovat, sklízet a zpracovávat léčivé byliny?
Jste Zvědaví? Pak navštivte přednášky podzimního cyklu Pěstujme a jezme zdravě, který vznikl ve spolupráci Výzkumného ústavu rostlinné výroby a Národní zemědělské muzeum.
Ing. Roman Pavela, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Praha-Ruzyně
Jak je koření prospěšné pro naše zdraví – recepty do kuchyně i do zahrádek. Jak si vyrobit přírodní repelenty proti klíšťatům a komárům a které bylinky by neměly chybět v našem jídelníčku.
Ing. Kateřina Smékalová, Ph.D., VÚRV, v. v. i., Olomouc
Co je dobré vědět o pěstování a sklizni léčivek. Tipy pro dobrou úrodu i správné zpracování.
Přednášky probíhají v Objevovně (2. patro budovy Národního zemědělského muzea v Praze, Kostelní 44, Praha 7).
Vstup zdarma, registrací si rezervujete místo k sezení.
Termín konání: 15. 11. 2018, 18:00–20:00
Registrace na webu Národního zemědělského muzea v Praze Přihláška na přednášku Bylinky a koření nejen pro gastronomii.
Dnes si představíme bylinky, které se od pradávna používali na výrobu bylinných lektvarů pro podporu…
Kosmetiku používá každý z nás, někdo si ji kupuje, jiný si ji vyrábí doma. U…
Mnoho lidí pěstuje nebo sbírá bylinky pro jejich nesporné léčivé účinky. Ovšem to není jediný…
Komu z nás by se nelíbila, po náročném dni, relaxace v podobě příjemné a voňavé…
V zimním období je ve vzduchu malá vlhkost. Tato skutečnost má negativní vliv na naši…
Aromatické bylinky skvěle dochutí téměř všechny pokrmy. Na každé jídlo se najde vhodná bylinka, která…