Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.
Cejlonská skořice NAJTELO DOYPAK 100g Skořice je koření získané z vnitřní kůry skořicovníku cejlonského, Cinnamomum zeylanicum, celoročně zeleného nevelkého stromu dorůstajícího do výšky 10 – 15 metrů, patřícího do čeledi Vavrínovitých – Lauraceae. Pěstuje se v Srí Lance a v jižní Indii. Skořice má příjemnou nasládlou chuť s typickou nezaměnitelnou aroma.
Koupit
Skořice se používá jako vonná přísada do sladkých jídel, některých druhů čokolády a kávy kapuccino. Přidává se do kakaa, likérů a je těžké si představit jablečný koláč bez skořice.