Přehled bylinek
A | B | C | D | E | F | G | H | Ch | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
Využití bylinek v kuchyniLéčivé bylinky
Do polévek se přidává například celer, petržel, pažitka, saturejka nebo majoránka či fenykl. Při přípravě masa využijete například rozmarýn, tymián, bazalku nebo oregáno. Při pečení vám přijdou vhod bylinky jako anýz, zázvor, skořice nebo hřebíček, které dodají vašim buchtám a koláčům úžasné aroma.
Léčivé rostliny tvoří převládající zdroj přírodních léčiv, a proto už téměř od nepaměti slouží jako nejdostupnější prostředek proti mnohým nemocem. Lidové léčitelství se postupně vytvářelo z náhodných a empirických zkušeností celých generací a současné výzkumy léčivých rostlin potvrzují, že naší předkové správně poznávali léčivé účinky velkého množství rostlin.
Bylinky na kašel a nachlazení
Z bylinek si můžete připravit čaje i obklady.
Bylinky na kašel a nachlazení
Z bylinek si můžete připravit čaje i obklady.
A
B
- Badyáník pravý
- Bazalka
- Bez černý
- Blahovičník česky též eukalyptus
C
D
- Divizna / Divizna velkokvětá
- Dobromysl známější jako Oregáno
F
H
J
K
L
M
P
- Pažitka
- Pelyněk pravý a nebo také Pelyněk pontický
- Pepřovník černý
- Petržel
- Podběl lékařský
- Potočnice lékařská
- Pupečník / Pupečník obecný a Pupečník asijský
R
Ř
S
T
- Tolice
- Třapatky / Třapatka nachová
- Třezalka / Třezalka tečkovaná
- Tužebník / Tužebník obecný, Tužebník jilmový a Tužebník červený
- Tymián
V
Z